short-form content

Compacte content: zeg meer met minder

Door short-form content zet je in op de nieuwste en meest geavanceerde algoritmes. Doe het dan ook direct strategisch en onderscheidend.

Silke Bakker schrijft een idee op een sticky note.
Ruben Slump filmt content.

Sassy socials, dit is waarom compacte content wint

In onze snel bewegende wereld grijpt short-form content snel de aandacht. Denk aan korte video's, bondige tweets, en snelle afbeeldingen die in een oogopslag jouw boodschap overbrengen.

Dit type content is gemaakt voor de korte aandachtsspanne van het online publiek, biedt informatie snel en stimuleert interactie effectief.

Waarom dit zo belangrijk is? In een oceaan van informatie maakt de bondigheid van short-form content het verschil. Het doorbreekt de online ruis, maakt direct een connectie en moedigt aan om actie te ondernemen. Zo genereer je niet alleen meer betrokkenheid, maar ook conversies.

Terwijl de digitale wereld voortraast, blijkt steeds weer: kort en krachtig trekt aan en houdt vast. Het is een essentiële strategie om je merk zichtbaar te maken en te houden. Met short-form content zet je een duidelijk signaal neer en bouw je verder aan het succes van je merk.

Bekijk succesverhalen

Bouwen aan de Toekomst: short-form content met een Missie

In lijn met onze missie om merken te transformeren in digitale leiders, gebruiken we short-form content als ons wapen in de online wereld. We zijn voortdurend in beweging met trends, altijd zoekend naar de perfecte match voor de digitale doelgroep van nu.

Door beknopt en boeiend te communiceren, vangen we de aandacht in een flits en laten een onuitwisbare indruk achter. Voor ons is het essentieel om authentiek en oprecht te blijven, terwijl we krachtige verhalen vertellen die passen in de snelheid van de hedendaagse digitale wereld.

Boek mijn #1 Strategiegesprek

Mark & Patrick hebben er voor gezorgd dat we weer structuur hebben in al onze sociale media profielen. Daarnaast hebben ze ervoor gezorgd dat een zwevende Facebookpagina zonder beheerders, weer onder het beheer van ons kwam. Ontzettend bedankt voor de prettige samenwerking!

Sjors Reekers

Piet Prins

,

Marketing medewerker

De Social Studio heeft een tijdelijk project voor bij mij gedaan en ik ben tevreden over het resultaat. Patrick houdt ook constant contact met de opdrachtgever en dat werkt fijn. Mijn social media en blogs zijn weer up-to-date! :-)

Warner Sinnige

Kunstgebit Friesland

,

Eigenaar

Na aanleiding van een Instagram profiel scan van mijn bedrijfspagina die Patrick heeft voor mij gedaan, ben ik heel enthousiast geworden van een hele persoonlijke en tegelijk professionele aanpak. Patrick neemt zijn tijd om het bedrijf, doelen, zwakke punten te leren kennen en het juiste aanpak te kiezen om verder te gaan. Ik kijk er naar uit om een vervolg sessie te plannen met De Social Studio en ben zeker dat ik hier veel nuttigs voor ga uithalen voor mijn fotografie bedrijf.

Sasha van der Heijden

Eigenaresse

Super goede ervaring met De Social Studio en Patrick. Betrokken, enthousiast en levert goede content. Erg blij mee!

Remi Boissevain

Boji

,

Mede-eigenaar

Een ontzettend creatief en professioneel bedrijf. Patrick weet als geen ander hoe hij een goede strategie kan neerzetten voor een organisatie. Patrick en ik hebben samengewerkt als partners, zo heeft hij mij geholpen met mijn branding en heb ik hem geholpen met zijn logo en foto's. Hij is een geduldig, professioneel en vooral een gezellig persoon waarmee je goed kan samenwerken en sparren over verschillende onderwerpen. In één woord, top!

Lisa Hiemstra

Lisa Dijkstra Fotografie

,

Eigenaresse

Patrick heeft ons geholpen om onze diverse Facebook pagina's en het beheer hiervan helemaal op orde te krijgen. Hij heeft ervoor gezorgd dat alles aan "de achterkant" goed staat én daarbij heeft hij ons handvaten gegeven zodat wij er in het vervolg zelf voor kunnen zorgen dat alles ook goed blijft staan. Hij heeft met veel geduld aan ons uitgelegd hoe bepaalde verschillende onderdelen in elkaar steken en op lange termijn heeft hij ons enorm ontzorgd rondom het beheer van onze socials. Dank je wel Patrick!

Thamar

Leger des Heils ReShare

,

Manager Marketing

Patrick en zijn team van de social studio zijn onze rechterhand in wat betreft de uitvoering van onze creatieve ideeën in onze salon/barbershop.We hebben afgelopen jaren al meerder projecten mogen uitvoeren samen en alles steeds naar volle tevredenheid. Snelle reactie op mails/appjes of telefoontjes.

Oplossingsgericht denken en handelen en altijd de klant in het vizier. Hoop nog lang te mogen samen werken met dit creatieve team!

Robert Douma

New Image

,

Eigenaar

De impact van korte videocontent op je marketingresultaat

Korte videocontent, ook wel bekend als short-form videocontent, is een effectieve strategie om je SEO- en socialmediaresultaten te verbeteren. Door korte, boeiende video’s te creëren, vergroot je de betrokkenheid van je doelgroep en verhoog je de kans relevante rankings op organische zoekresultaten wanneer je ze onderdeel maakt van je SEO-strategie.

Videocontent is simpelweg megageschikt voor viraalgevoelige vormen van social media zoals Instagram Reels of TikTok. Voor deze vormen van social media hoef je niet megaveel volgers te hebben.

Bied jij de content waar jouw ideale doelgroep naar op zoek is? Dan pushen deze kanalen je video’s tot extreme hoogten ten opzichte van statische content en zul je de voordelen van short-form-videocontent ervaren.

Daarnaast is short-form-content ook nog een crossmediaal in te zetten waardoor je dezelfde content uit kunt zetten over verschillende platformen heen.

Ruben Slump is bezig met een opname voor social media content.

#1 Strategie bepalen: thema's, kanalen en doelen

Het fundament van elke sterke short-form content is het helder definiëren van doelstellingen en doelgroep. Vraag je af: wat willen we bereiken? Informeren, overtuigen, entertainen? Wie willen we bereiken en wat drijft hen? Denk aan wat zijn hun interesses, behoeften en pijnpunten? Dit bepaalt de koers van onze contentstrategie.

#2 Creatieve brainstorm

Tijdens onze brainstorm zetten we creativiteit voorop, denkend aan wat aan slaat bij onze doelgroep. We bedenken koppen, onderwerpen, en invalshoeken die klikken, van TikTok-video's tot Insta Reels. Alles om onze boodschap pakkend en relevant te maken.

#3 Short-form-voorbereidingen

Nu is het tijd om onze ideeën om te zetten in actie met een gedetailleerd script. We plannen de shoot dag uit, beslissen over de momenten voor elke video en wie we nodig hebben. Dit script is onze blauwdruk, klaar voor jullie input en eventuele finetuning.

#4 Shorts shootdag

De shootdag is waar onze voorbereiding tot leven komt. We leggen alle content vast, of het nu een hele dag of een dagdeel betreft. Wij regelen de apparatuur en alles wat nodig is. Het is showtime! Tijd om onze plannen te verwezenlijken.

#5 Content creatie en montage

Na de shoot gaan onze edit toppers aan de slag om de content strak en klaar te maken. Ze knippen en plakken tot het resultaat er staat. Vervolgens gooien we het jullie kant op voor een kritische blik. Met jullie feedback in de hand, maken we de nodige aanpassingen. En zorgen we voor het gewenste resultaat.

#6 Lets f*cking rock!

Het moment is daar: publiceren en de wereld laten zien wat we gemaakt hebben. We zetten de content live op de juiste kanalen en trappen de promotie af, zodat jullie boodschap de mensen bereikt die het moeten zien. Klaar voor de spotlight.

Jou over de streep trekken om met short-form de kennisleider te worden in je markt?

Met alle liefde! Want short-form-content is niet meer te ontlopen. Jij hebt er misschien geen kaas van gegeten, maar wij wel. Dus wat zeg je ervan?